Temanu'a

Taking some TEAM time

Crew

“Captain Binky” (Bert) als leider van de Erens-bende. Heeft de meeste zeilervaring dankzij zeilende ouders (www.jakker.be) en heeft de zeilmicrobe stilletjesaan verspreid onder ons gezinnetje.

Stefanie (“Stef” of “Stefie”) als 2de stuurman, mama-juf, en wannabe chefkok…volgt vooral de instructies van de kapitein op en ‘probeert’ orde aan boord te houden.

Roxie als 2e matroosje. Ons meisje zal 7 jaar oud zijn als we aan ons zeilavontuur beginnen (net eerste leerjaar achter de rug). Staat beetje bedenkelijk tegenover onze plannen want zeer gehecht aan vriendinnetjes, vriendjes en oma en opa. Dankzij de weekendjes aan boord krijgt ze beetje bij beetje toch de smaak te pakken! Radslag, kleertjes showen, knutselen, sporten, spelen en vriendjes maken kan overal…

Lyam als 1e matroosje met zijn jaartje ouder. Is een echte avonturier, gefascineerd door de onderwaterwereld, en er volledig klaar voor om naar verre oorden te zeilen. Tijdens de hete zomer van 2018 gebrevetteerd als optimist zeiler, maar infeite -net als papa- zot van watersporten en dan vooral kitesurfen en snorkelen.

Maar wat zijn nu die fameuze plannen en hoe komen we erbij? Wel…het begon allemaal…nee, eerlijk, we weten niet meer precies het moment van deze toch wel grote beslissing. Zo ‘smooth’ zijn we aan dit project begonnen. Bij Bert zit het waarschijnlijk in de genen, maar hoe heeft hij mij zo ver en even enthousiast gekregen?! Geen idee. We hebben ook gewoon zin in wat ‘quality time’ met ons viertjes, eventjes een zijspoor nemen in ons drukke leven. De eerste -en ook de grootste- stap was de boot kopen (oktober 2016) en dan oefenen (wennen aan het scheefgaan) en ons vertrek voorbereiden. Eind juni 2019 varen we uit in de thuishaven Tholen, eindbestemming de Carieb -tot de San Blas archipel aan Panama- en keren terug naar huis tegen zomer 2021. Hopelijk kunnen we dit “rondje Atlantic” doen zonder te veel tegenslagen, maar ons motto is: “niet denken aan wat er allemaal mis kan gaan….want anders vertrek je niet!”. De exacte route, moeilijk te zeggen, die zal je samen met ons ontdekken als je deze blog blijft volgen. Geniet ervan!

de Temanu’a crew

© 2023 Temanu’a

Thema door Anders Norén