Temanu'a

Taking some TEAM time

COUNT DOWN

29 mei 2019…Hemelvaart weekend, voor velen vrijaf maar voor ons een mega verlengd weekend tot begin oktober 2021!

We vatten deze wending nauwelijks, maar beseffen dat we onze levensstijl binnenkort zullen moeten aanpassen en leven volgens ons gespaard budget. Ook onze kids zullen dit merken, maar dat kan op zich eens geen kwaad (krijgen nu quasi alles wat hun hartje begeert). Doch, af en toe zullen er wel nieuwe spulletjes en kleine kadootjes tevoorschijn worden getoverd. Een jumbo zak vol met sticker -en weetjesboeken, knutselgerei, haakset, … staat klaar op de boot, allemaal spulletjes die ik het afgelopen jaar heb gekocht en verzameld. De kunst is nu de kids weghouden van deze ”verboden” tas!

Maar terug naar die laatste werkdag op 29 mei, waar ik afscheid genomen heb van collega’s en dit met dozen vol “chocotoff” (mijn stiekeme verslaving, welke ik duidelijk niet heb kunnen verborgen houden) en dit onder de vorm van “sea survival kits”. Hopelijk helpen de zeeziekte pillen ook tegen een overdosis chocotoff! Gezien ik elke 3 jaar van functie verander, ben ik meer gewend aan afscheid nemen van mijn vertrouwde werkomgeving. Voor Bert is dat echter een ander paar mouwen. Het afscheid van C130 valt zwaarder dan verwacht…de laatste zending is gebeurd, de enkele geplande vluchten die geannuleerd worden zijn tot zijn grote spijt, waar mogelijk laat hij heel graag een verlofdag/klusdag vallen om te vliegen! Eind juni zal hij zijn allerlaatste vlucht doen op C130, met aansluitend een “spetterende” afscheidsdrink in 15W. Hoewel afscheid nemen nooit leuk is, kijken we allebei uit naar deze “time-out” en vervolgens naar een nieuwe functie, nieuwe wapensysteem (A400M) binnen de Luchtcomponent. Deze werkzekerheid bij terugkeer geeft ons een gerust gevoel en de passie is/zal altijd binnen Defensie blijven!

Door de tropische temperaturen afgelopen weekend, konden we niet anders dan de kluslijst nog heel eventjes in stand-by te zetten en een zeiltochtje te maken naar het Grevelingenmeer. Aan de Mosselbank ontmoeten we onze Hollandse vrienden die we vorige zomer daar ontmoetten. Alhoewel de kids mekaar maanden niet gezien hebben, gaan de vriendschappen verder alsof het gisteren was. We krijgen een voorsmaakje van wat moet komen: kids lopen van de ene kids-zeilboot naar de andere alsof ze thuis zijn, doen bommetje van de boot, zitten met 3 op een SUP, stoken een kampvuurtje en dit terwijl de ouders een picnic-bbq houden. De moeite waard om te zien, puur genieten… !

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Jaklien Jeurissen juni 5, 2019

  Een onvergetelijke tijd. Geniet ervan.

 2. Nadja Van Bossche en Alain De Hon juni 20, 2019

  Hey nice people,
  Hopelijk zien we jullie nog eens voor jullie het groot avontuur tegemoet zeilt. We trachten dit weekend naar Tholen te komen en een afscheidschocotoff te benutten,haha! Bij ons is dat cava, altijd welkom.
  Grts Nadja en zotte Alain
  Fairline

Laat een reactie achter

© 2020 Temanu’a

Thema door Anders Norén