Temanu'a

Taking some TEAM time

En we zijn vertrokken…

Tholen (NL), zondag 30 juni 2019, 14u LOC. Dit is het geplande uur van vertrek dat we iedereen, onszelf inclusief, hebben ingefluisterd. Gaat dit lukken 2 dagen na de laatste schooldag? Er moest nog zoveel gebeuren. Wanneer is dat huis nu eindelijk “echt” leeg? …

Met nog een klein katertje van onze afscheidsdrink in de 15W, legen en poetsen we ons huis met de hulp van mijn ouders. Er wordt nog naar her en der gereden om de laatste formaliteiten (oa onze vlaggenbrief, te vergelijken met inschrijvingsbewijs van de auto) in orde te brengen. Onze buren -voortaan onze ‘huisgenoten op papier’- geven nog een vertrekkersbarbecue en dan gaan echt de laatste uren in. Zaterdagochtend is de leegte in huis heel confronterend; geen meubels, geen internet -en televisieconnectie, geen eten in frigo. De kids vluchten naar de buren (hun 2e thuis)! Wij sluiten de deur van Toekomststraat 23 met een goed maar toch dubbel gevoel, want wat zullen we deze buurt missen! Iets om voor terug te komen binnen 2 jaar!!!

Laatste selfie in de ‘futurestreet’

Met 2 vol geladen auto’s vertrekken we zaterdag 29 juni om 16u30 naar de boot. Het is tropisch warm op de boot, maar we slagen er toch in om de boot ”bewoonbaar” te maken. De komende weken zullen we al onze spullen wel een betere plek geven en inventariseren want als je dat niet doet, vind je niets meer terug in al die verscholen kastjes. Er is zelfs nog tijd voor een frisse avondduik aan het strand van Sint Annaland.

Zondagochtend zijn de eerste afscheidsnemers al vroeg van de partij en krijgen zij de opdracht om de kids te animeren zodat wij de laatste klusjes kunnen doen (nieuwe ankerketting moest nog geplaatst worden). Vanaf 11u30 komen er geleidelijk meer vrienden en familie aan. De kids gooien zich op de knutseldoos en knutselen nog leuke spulletjes voor elkaar, terwijl wij nog een laatste glaasje klinken.

Wat een plezier om die bende bezig te zien!

Zoals een goed militair, maken we ons klaar voor vertrek rond 13u45. De laatste dikke knuffels aan gans die bende die daar staat op de steiger. Het loopt al fout bij de 2e persoon die ik een afscheidskus geef en al helemaal als je kids ziet huilen. Hartverscheurend, Roxie huilt, haar vriendinnetje Lore, onze buren Giel en Fien,… bijna iedereen krijgt het moeilijk. Heel emotioneel afscheid! Enkel Lyam die vertrekt met een grote glimlach op zijn gezicht en is helemaal klaar voor het grote avontuur. “Eindelijk!”, zegt hij heel enthousiast. Dit in tegenstelling tot Roxie die me meerdere keren vraagt: “Maar mama, waarom gaan we eigenlijk 2 jaar weg… van al mijn vriendinnetjes en oma en opa?”.

Het moment van vertrek…

Bedankt iedereen voor alle hulp de afgelopen maanden, de leuke onvergetelijke feestjes en het afscheid in Tholen onder luid getoeter! …Ook wij gaan jullie missen!!!!!!

Eerste selfie op de Temanua – Zoommeer nabij Tholen

Op de blog proberen we zoveel mogelijk up to date tekstjes te schrijven, maar willen jullie realtime volgen waar we zitten dan installeer je best de App “Findship” (op naam: Temanua). Binnenkort hopen we onze positie ook beschikbaar te maken op de site.

Verder Bericht

Vorige Bericht

8 Reacties

 1. Didier juli 8, 2019

  1 week down, 103 to go!

  Temanua is niet te vinden via de app. Hebben jullie ook een IMO of MMSI nummer?

  • admin juli 10, 2019 — Berichtauteur

   Hey Didier,

   yep, nog genoeg tijd denk ik… MMSI nr is 205509630.

   Grtz!

 2. Lut juli 8, 2019

  Ahoi sailors,
  Het is maar stilletjes in onze straat. Het lijkt wel alsof jullie wat buren hebben mee genomen 😪
  Zeker in ons hoekje is het leeg op straat. Dat zal nog wel veranderen wanneer de zon weer warmte geeft.
  Dikke knuffel aan jullie van
  Lut en Eddy

 3. Nadja Van Bossche en Alain De Hon juli 10, 2019

  Veel reisgenot en zorg goed voor elkaar! Tot ergens waar onze wegen kruisen.
  Grts Nadja en Alain

 4. Didier juli 10, 2019

  Hey daar, ik heb jullie ondertussen gevonden via de app. Geniet nog van de reis!

 5. Dominiek Peersman juli 10, 2019

  Geniet ervan. Spijtig dat ik jullie 2 jaar lang niet zal tegenkomen in de buurt of op t werk.

  Have fun

 6. Laurence & Henri juli 10, 2019

  Hallo,
  We zijn verheugd jullie vorige week in Nieupoort te hebben leren kennen.
  Jullie reis interesseert ons enorm, in de zin dat we je binnen een paar maanden zullen volgen.
  We wensen jullie het allerbeste en veel geluk.
  En : ‘Bon vent!’
  Henri & Laurence
  Boot : Ocean Dancer

 7. Roeland juli 10, 2019

  Geniet van elk moment! Benieuwd naar alles wat jullie allemaal gaan meemaken.🤙

Laat een reactie achter

© 2019 Temanu’a

Thema door Anders Norén