Temanu'a

Taking some TEAM time

Meet our pirates of the Carribean

Positie: St Vincent & Grenadines (SVG)

Route: Young island/Blue Lagoon – Bequia – Mayreau


Sint Vincent & Grenadines: Young island – Fort Duvernette

Zeezoutig en jetlagachtig komen we op vrijdag 10 juli aan in St Vincent. We nemen een mooring aan Young island en zo start de aan Covid aangepaste inklaarprocedure. Een beetje terughoudend geven we de bootpapieren en paspoorten mee aan de ‘boatboy’ en zal een ‘agent’ voor ons inklaren. Deze keer dus niet rush-rush inklaren, maar flink op de boot blijven in quarantaine. Enkele uren later wordt alles netjes teruggebracht en is het wachten op de Covid test op maandag. Er is vanalles te zien en te doen op de boot. Fikse regenbuien zorgen voor het nodige zoetwater om boot en dinghy te poetsen. Ook de laatste schooldagen gaan in en opruimen kan je altijd op een boot! Wij rusten uit na de 2 natte nachten op zee terwijl de kids uren in hun kiteharnas aan de mast bengelen. Algauw krijgen we gezelschap van een Deense (SV Zoma) en Nederlandse (SV Yndeleau) boot. Samen ondergaan we de Covid-test-foltering: met een stokje in uw neus een staaltje hersenvocht nemen, althans zo voelt het aan! Gelukkig weten de kids niet wat hen te wachten staat, alleen vrees ik dat we hen geen tweede keer hiervoor kunnen warm maken. De volgende avond zitten de resultaten al in de mailbox -alle 4 negatief- en dus vrij verklaard zonder mondmasker. Er zijn namelijk geen gevallen op het eiland en door nieuwelingen steeds te testen blijft het virus hopelijk ver weg! Sindsdien zijn we boatbuddies met Zoma en Yndeleau, meer berucht onder de naam “SVG stars“.

Going sky-high!
Cleaning Temanuiti.
And cleaning a (bought) mahi-mahi.

Op Sint Vincent is er terug wat meer leven in de brouwerij. Het eiland is nooit echt in lockdown geweest en hoog tijd om te socializen met de nieuwe boten. Fort Duvernette -hernoemd tot Fort Duvette– is de perfecte locatie voor een kleine “meet and greet” (snacks, drinks and music uit een JBL box). Supergezellige avond die uitloopt tot een heuse party waarbij ieder zijn coolste dansmoves showt en oefent (Roxie’s swish, Lyam’s snake en octopus move). Een beetje gegeneerd, maar schrijf het toch eerlijk neer, we sluiten allemaal samen de avond af met …. de macarena!

Views from Fort Duvette.

Het eiland verkennen we tijdens een hangover-daguitstap in gezelschap van Zoma. De prachtige, ijskoude Dark view watervallen zorgen voor afkoeling en een heerlijke douche. SVG’s grootste spektakel is: ‘the making of Pirates of the Caribbean‘. Onze chauffeur-gids voorziet een lunch in de decor-overblijfselen te Wallilabou. Misschien een beetje vergane glorie, maar ach… Jack Sparrow was here!! Een heus verkleedspektakel voor de kids met de achtergebleven attributen en we spotten ook nog wat fauna (grote leguaan, kleine landschildpadden en massa’s vleermuizen in het museum). Buikje rond, een wandeling door de botanische tuin met papegaaien als afsluiter en moe terugkeren van een uitstap in zo’n hitte -toch enkele uren in de auto-, maar blij meer van het eiland te zien dan enkel de kustlijn.

Cookie time.
Crossing a bamboo-bridge.
One of the Dark view falls.
Tarzan and Jane in the jungle.
Entrance at Wallilabou.

My little Jack Sparrow.
Elizabeth in fighter mode.

“Met glans geslaagd in het 2e en 3e leerjaar in de Zonnewijzer op zee”
Blije meester Binky en juf Stefanie en trotse ouders!!

In SVG heb je het hoofdeiland Sint Vincent en dan een aantal kleinere (Grenadines) met elk een eigen naam. De zeilers community prijst deze eilandgroep hoog aan door de korte zeiltochtjes tussen de eilanden, het prachtige water en onderwaterwereld. Onze volgende stop is Bequia (Bek-way uitgesproken): een grote ankerbaai en een kleurrijk levendig stadje als onvergetelijke locatie voor een diploma uitreiking. Nu enkele verdiende weken vakantie en een klein souvenir-kadootje (halsketting van een rog en schildpad). Lyam ziet zijn kans schoon om optimist te zeilen in de baai. Wat een service, helemaal opgetuigd door de lokale kids en bootje in perfecte staat. Je ziet dat Lyam steeds meer ervaring heeft. Geen enkele windstoot kan zijn optimist omkantelen: Lyam has full control! Roxie en ik gaan ondertussen ‘window-shoppen’ (…er zijn amper 2 winkeltjes open) en kopen ‘fruit & veggies’ bij de kraampjes langs de weg. Een drankje bij de ‘floating bar’, een drijvende bar middenin de baai, kunnen we niet overslaan. En de volgende dag is het een gezellig weerzien met Zoma en Yndeleau tijdens happy hour in Jack’s beach bar.

Bek-way sailing.

Lyam has control!

Colorful beachbars.

Beautiful sunsets.

And happy hour drinks with friends… what more do you need?


It’s my party and I cry if I want to…

But not in paradise… Mayreau, my 39th birthday spot.

“SVG stars” afspraak te Mayreau voor mijn verjaardag. Wat een idyllisch plekje; ankeren in 2m diep water -net diep genoeg voor onze kiel- en zwembadwater. Eindelijk krijg ik mijn surfboard en kan ik lekker dobberen: “mama, je hebt nog nooit zolang in het water gezeten!“. Een dag met pure verwennerij: verse zelfgemaakte “floep”-croissants, glaasje cava als aperitief en “lobster als lunch”! Bert krijgt me zelfs nog heel eventjes het water op om enkele meters te kiten. Zingen is pas ’s avonds met Zoma en Yndeleau die van de partij zijn op de party met DEEJEE SSSSHHHHARKYYYY (na een half uur overgenomen door DJ Binky). Discolights ON! Keileuke avond, dat merk ik de volgende ochtend nog… uitslapen tot half 10 en me nog niet helemaal toppie voelen. Het zal de leeftijd zijn… .

Delicious lobster, it was worth waiting for.

Temanu’a in a pool.

Exercising, exercising and exercising.

DJ Sharky in action.

Good birthday vibes on Temanu’a!

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Lut augustus 7, 2020

  Beter laat dan nooit…proficiat Stefanie!
  Mooie terugblik op jullie avontuur.
  Onvergetelijke momenten allemaal.
  Ik kijk uit naar meer van dit 👍😊
  Groetjes

 2. Karen augustus 7, 2020

  Lyam, jij bent een echte zeiler!! Waauw!!!!! Je hebt de optimist helemaal onder controle met buitenhangen en al! Je trotse meter heeft genoten van je coole zeilfoto’s!! Dikke knuffel van Kaatje!

Laat een reactie achter

© 2020 Temanu’a

Thema door Anders Norén